SV Batavia stomverbaasd over maximaal 15 bezoekers bij wedstrijd tegen SVL

LELYSTAD • Do 17 september 2020 | 0:09 • Donderdag 17 september 2020 | 0:09

Voetbalclub SV Batavia'90 uit Lelystad is zeer verbaasd over een beslissing van plaatsgenoot SV Lelystad'67. De clubs spelen zaterdag tegen elkaar op het veld van SV Lelystad. Die club heeft besloten dat er hooguit vijftien bezoekers van SV Batavia'90 zullen worden toegelaten tegenover 85 supporters van de eigen aanhang. Voorzitter Marco Knippenberg van SV Batavia'90 noemt de beslissing onzinnig. "We zijn er niet over geïnformeerd. Het is een éénzijdig besluit van SV Lelystad'67. Het is een gemis voor de supporters en het is onnodig, want er is voldoende ruimte voor veel meer bezoekers", aldus Knippenberg.

Volgens Martijn Laurense van SV Lelystad'67 is de verdeling van het aantal toeschouwers zeker geen kwestie van 'tegenstandertje pesten'. Het aantal toeschouwers dat tot het stadion zal worden toegelaten bij de wedstrijd is volgens Laurense de uitkomst van een lange discussie in het bestuur. "We hebben contact gehad met de KNVB en met de gemeente over hoe wij de wedstrijd voor iedereen veilig kunnen laten verlopen", zegt Laurense. Daar is volgens de woordvoerder uitgekomen dat de club het aantal van honderd bezoekers het meest veilig vindt.

Zonder publiek?
SV Lelystad'67 heeft overwogen om de wedstrijd zonder publiek te spelen. "We hebben getwijfeld of we enkel de spelers, hun directe aanhang en de besturen van beide clubs wilden toelaten", zegt Laurense. "We kwamen tot de conclusie dat we ons goed voelen bij een aantal van maximaal honderd mensen. Dat is goed te behappen. En daarbij hebben we vooral aan de belangen van onze eigen leden gedacht."

Marco Knippenberg van SV Batavia'90 zet vraagtekens bij die uitleg van SV Lelystad'67. "Ze hebben laatst tegen Nunspeet gespeeld twee weken terug. Ik heb foto's van de tribune gezien en daar werd echt geen anderhalve meter afstand gehouden. Dus als ik dat zie, dan denk ik: jongens, jongens, waar hebben we het over."

SV Batavia: iedereen welkom
Martijn Laurense van SV Lelystad'67 snapt dat SV Batavia'90 de beslissing niet leuk vindt. "Daar hebben we alle begrip voor en als SV Batavia'90 bij de return zou besluiten om hetzelfde te doen voor hun aanhangers, dan respecteren we dat." Marco Knippenberg van SV Batavia'90 laat daarop weten dat iedereen welkom zal zijn bij die returnwedstrijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel