Tweede pont naar Nunspeet ondanks corona voorzichtig succes

BIDDINGHUIZEN • Do 17 september 2020 | 19:47 • Donderdag 17 september 2020 | 19:47

Het tweede veerpontje tussen Biddinghuizen en Nunspeet is sinds de eerste vaart in juni een voorzichtig succes gebleken. Dat zegt Marc van Gaale van Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Ondanks de coronamaatregelen maakten zo'n 5.000 fietsers en wandelaars de oversteek over het Veluwemeer. Donderdagmiddag werd er door bestuurders uit Flevoland en Gelderland stilgestaan bij dit feit.

Vorig jaar bleek dat een tweede pontje nodig was, omdat veel mensen afhaakten door de lange wachttijd op het enige pontje dat toen nog heen en weer voer. De eerste veerpont is sinds 2003 in de vaart. De pontjes doen er 25 minuten over om van Biddinghuizen naar Nunspeet te komen en weer terug.

Normaal gesproken kunnen per vaartocht twaalf mensen tegelijk overgezet worden. Door de afstandsregels die nu gelden zijn dat er op dit moment nog maar acht. De pontjes varen nog tot oktober. Volgend jaar begint het nieuwe vaarseizoen weer in april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel