Man vrijgesproken van verkrachting nichtje

ZEEWOLDE • Vr 18 september 2020 | 16:17 • Vrijdag 18 september 2020 | 16:17

Een 58-jarige man uit Zeewolde is vrijdag vrijgesproken van het verkrachten van zijn nichtje. Zijn toenmalige vrouw vond hem in de nacht van 29 november 2015 naakt bovenop het slapende, minderjarige nichtje. De man ontkende dat hij ontucht had gepleegd.

Volgens de man was hij die nacht na een feest thuis onder de douche gestapt. Onderweg naar zijn slaapkamer, met alleen een badjas aan, nam hij een kijkje op de slaapkamer van het nichtje. Hij wilde haar deken goed leggen, toen hij uitgleed en met zijn knie op bed terecht kwam. Dat was het moment dat zijn ex-vrouw de kamer binnenkwam.

DNA aan binnenkant legging
Het nichtje kan zich er allemaal niets van herinneren, want zij lag te slapen. Het antwoord op de vraag wat er precies is gebeurd, zocht de rechtbank in het forensisch materiaal. Zo werd in het geslachtsdeel van het meisje een kleine fractie sperma gevonden. Het DNA-profiel hiervan is onvolledig, waardoor onduidelijk is van wie het afkomstig is. Aan de binnenkant van de legging van het meisje zat DNA-materiaal dat nagenoeg zeker van de verdachte is. Maar dit kan daar terecht zijn gekomen toen de man haar legging in de wasmachine gooide.

De rechtbank vindt de aangetroffen sporen onvoldoende om te concluderen dat de Zeewoldenaar de ontucht pleegde. Dus spreekt de rechtbank de man vrij.

De strafzaak sleepte zich jaren voort, mede omdat het slachtoffer in Brazilië gehoord moest worden.

Tegen de verdachte was een voorwaardelijke werkstraf van 180 uur geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel