NLR wil drones ook tijdens het schemeruur gaan testen

MARKNESSE • Zo 20 september 2020 | 14:09 • Zondag 20 september 2020 | 14:09

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) wil op zijn locatie in Marknesse ook 's avonds tests kunnen uitvoeren met drones. Het heeft daarom bij de provincie om verruiming gevraagd van de regeling, waardoor testvliegen tot elf uur 's avonds wordt toegestaan.

De provincie heeft in beginsel positief beslist over het verzoek, maar de luchtvaartregeling ligt nog tot en met 29 oktober ter inzage voor zienswijzen.

Het NLR doet in Marknesse al langer tests met drones. Volgens een woordvoerder is er bij gebruikers van drones zoals de politie behoefte om meer ervaring op te doen met vliegen bij schemering en in het donker. Daarvoor is de verruiming van de regeling bedoeld. Het NLR verwacht geen geluidsoverlast door de drones, omdat de testlocatie zich op ruime afstand van de bebouwde kom bevindt.

De verruimde regeling staat ook vliegen met hele kleine en lichte bemande vliegtuigen toe, maar de NLR-woordvoerder benadrukt dat die in de praktijk zelden zullen vliegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel