Held geëerd voor redden kinderen uit brandend huis

EMMELOORD • Ma 21 september 2020 | 21:40 • Maandag 21 september 2020 | 21:40

Emmeloorder Michel Winterswijk is maandagmiddag geëerd voor een heldendaad. Winterswijk redde twee kinderen en hun moeder uit een brandend huis. De Brandweer Flevoland bracht hem daarom samen met burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder een bloemetje. "We zijn er blij mee dat er mensen zijn die snel denken en handelen, dat zijn helden", laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De brand in een huis aan de Pallasstraat in Emmeloord woedde op zaterdagochend 22 augustus. Michel Winterswijk lag te slapen toen hij door zijn vriendin wakker werd gemaakt. Er was brand bij de buren. Winterswijk zag de buurvrouw uit het raam hangen terwijl er allemaal rook om haar heen hing, zo vertelt de Emmeloorder aan regio25.nl. "Ik heb mijn kleren aangedaan, ben snel naar buiten gerend en heb twee kliko's uit de tuin gehaald. Die heb ik tegen de muur gezet en ben er bovenop gaan staan." De kinderen werden uit een raam op de eerste verdieping aan Winterswijk gegeven, die ze kon opvangen en veilig op de grond zetten.

"Meteen daarna heb ik samen met een andere buurman een ladder gepakt, die we tegen de gevel aan hebben gezet en op die manier konden we ook de moeder veilig naar beneden halen." Winterwijk vindt zijn heldendaad zelf heel normaal, zegt hij tegen regio25.nl: "Als er zoiets gebeurt, dan handel je gewoon. Daar denk je niet over na". Maar dat in de praktijk niet iedereen zo handelt, blijkt wel uit het eerbetoon. Een woordvoerder van de gemeente laat weten ´dat dit vrij uniek is. Dat vindt de burgemeester ook en daarom heeft hij deze held in het zonnetje willen zetten´.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel