Uitgifte obligaties voor Windplan Blauw van start

SWIFTERBANT • Wo 23 september 2020 | 8:30 • Woensdag 23 september 2020 | 8:30

Obligaties voor het nieuwe windmolenpark tussen Lelystad en Dronten worden vanaf maandag uitgegeven. Dan is het mogelijk bij te dragen aan een stukje Windplan Blauw. In totaal willen de bouwers 10 miljoen euro ophalen voor de bouw van 37 gigantische turbines.

Iedereen kan zich vanaf 28 september inschrijven voor een obligatie, ook bedrijven. Volgens initiatiefnemer SwifterwinT krijgen omwonenden voorrang bij de toekenning. Het gaat dan om inwoners en bedrijven uit Swifterbant, Lelystad, Dronten, Ketelhaven, Nagele en Urk.

De risico's van het beleggen in zo'n obligatie staan uitgelegd op de website van Windplan Blauw. Inschrijven kan tot 18 oktober via internet. Daar staat ook informatie over wat het eventueel op kan leveren.

Bewoners hadden bezwaar tegen bouw
Sommige omwonenden van het windpark hadden bezwaar tegen de bouw van het windmolenpark en gingen naar de Raad van State. Ze vingen daar bot. Het hoogste rechtsorgaan heeft beslist dat de bouw van het windpark door kan gaan.

De bezwaarmakers vrezen onder meer horizonvervuiling, slagschaduw en geluidsoverlast. De Raad van State oordeelde in november dat de plannen voor het windpark op die punten aan de wettelijke normen voldoen.

Een obligatie is een lening. De lening heeft een vaste termijn en een vaste jaarlijkse rente. Op den duur krijg je het ingelegde geld dus weer terug met rente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel