Politie meldt flinke toename klachten over jeugdoverlast

FLEVOLAND • Wo 23 september 2020 | 5:57 • Woensdag 23 september 2020 | 5:57

De politie kreeg in de zomermaanden fors meer meldingen van jeugdoverlast binnen dan in eerdere jaren. In juni, juli en augustus werd er in Flevoland bijna duizend keer geklaagd over jongeren. In Almere werd 488 keer de politie gebeld, in Lelystad werd 211 keer geklaagd over jeugdoverlast.

Op Urk kwamen de minste klachten binnen bij de politie. Afgelopen zomer waren er 14 keer meldingen. Dat aantal ligt overigens wel hoger dan vorig jaar.

Oorzaak: verveling of thuiswerkers?
Het aantal meldingen van jeugdoverlast ligt sinds april al fors hoger dan in eerdere jaren. Het aantal klachten over overlastgevende jongeren steeg vanaf maart explosief. De politie meldde destijds dat dit niet direct hoeft te betekenen dat jongeren daadwerkelijk meer overlast veroorzaken: als mensen vanwege corona meer thuis zijn, zien ze meer en melden ze wellicht ook sneller overlast.

← toename tov vorige zomers

Al eerder waren er signalen dat het aantal meldingen van overlast omhoog ging nadat de Rijksoverheid de 'intelligente lockdown' invoerde. In juli vertelde een jongerenwerker al dat er weinig te organiseren viel. Jongeren gingen daardoor veel samen op straat hangen, met een speakertje waar muziek uit komt. Omwonenden van zo’n pleintje stellen dat niet altijd op prijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel