Kankerpatiënten St Jansdal krijgen chemokuur thuis

LELYSTAD • Di 22 september 2020 | 22:11 • Dinsdag 22 september 2020 | 22:11

Kankerpatiënten van de St Jansdal ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk hoeven sinds vorige week niet meer naar het ziekenhuis voor hun chemokuur. Door een pilot van vier maanden kan de behandeling met een speciale chemo-unit thuis worden verricht. Oncologisch verpleegkundigen van Icare verzorgen de behandeling.

Hoewel het in eerste instantie om een pilot gaat, wil St Jansdal de zorg thuis uitbreiden. Het ziekenhuis ziet namelijk steeds meer patiënten op de afdeling oncologie. Deze oplossing biedt meer ruimte, maar vooral ook meer rust voor de patiënt.

"Een behandeling in het ziekenhuis is voor veel patiënten intensief", aldus Jan Willem Trouwborst, teamleider van de verpleegafdeling St Jansdal. "Patiënten die langdurig in behandeling zijn, wordt nu een bezoek aan het ziekenhuis bespaard. De eerste patiënten geven aan heel tevreden te zijn met deze mogelijkheid."

De verpleegkundigen van Icare hebben dezelfde opleiding en ervaring als ziekenhuismedewerkers. Volgens St Jansdal gelden de veiligheids- en kwaliteitseisen voor het ziekenhuis ook voor de behandeling thuis. Ook blijft de oncoloog hoofdbehandelaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel