Aandacht voor kanker in coronatijd

DRONTEN • Wo 23 september 2020 | 0:41 • Woensdag 23 september 2020 | 0:41

Met een corona-proof bingoavond op het terrein van de Revehof in Dronten is dinsdagavond geld ingezameld voor de bestrijding van kanker. De Flierefluiters, die de avond hebben georganiseerd, wilden weer eens aandacht voor die nare ziekte, nu corona het dagelijkse nieuws beheerst.

Ongeveer tachtig mensen deden mee aan de bingo-avond. Iedereen moest blijven zitten op 1,5 meter afstand van elkaar. Brigitte Clein van de organisatie is zelf ook kankerpatiënt. "Kijk corona is er, maar de mensen die kanker hebben worden vergeten." Clein is zelf in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in de bestrijding van kanker, geweest. "Toen ik daar mensen zag vechten voor hun leven, dacht ik deze actie moeten we doen."

Ondernemers uit Dronten zorgden voor de prijzen, van een kaasplankje tot een damesfiets. Onder de deelnemers waren veel mensen die zelf kanker hebben of familie of vrienden kennen met de ziekte. Zoals een oudere meneer die zijn vader aan kanker verloor en zelf ook de ziekte gehad heeft. "We moeten er aandacht aan blijven besteden anders wordt het vergeten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel