Huisbezoek voor inwoners met schulden

DRONTEN • Wo 23 september 2020 | 12:36 • Woensdag 23 september 2020 | 12:36

Inwoners van Dronten van wie vermoed wordt dat ze schulden hebben, krijgen vanaf volgende maand bezoek van een medewerker van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. MDF en de gemeente Dronten hebben daarover afspraken gemaakt.

Uit gegevens over schuldenaren in Nederland blijkt dat mensen gemiddeld vijf jaar in de schulden zitten voordat ze hulp zoeken. De schuld is dan opgelopen tot gemiddeld 42.000 euro. Door betalingsachterstanden eerder te signaleren kan er sneller ingegrepen worden en is de kans kleiner dat de schuldenlast verder toeneemt. De medewerker van MDF die aan de deur komt, kan actief hulp aanbieden in plaats van afwachten totdat de schuldenaar zelf hulp inschakelt.

Naast de gemeente en MDF zijn ook de woningcorporatie, zorgverzekeraars en water- en energiebedrijven erbij betrokken. De partijen wisselen klantgegevens uit met de gemeente om te zien wie er mogelijk hulp nodig heeft. Donderdag tekenen alle betrokkenen een convenant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel