Pilot met wegdek van gerecycled asfalt

MARKNESSE • Wo 23 september 2020 | 13:15 • Woensdag 23 september 2020 | 13:15

Voor de eerste keer wordt in Flevoland op een provinciale weg een toplaag met gerecycled asfalt aangebracht. Dat gebeurt volgende maand, op een kort deel van de Vollenhoverweg bij Marknesse. Volgens de provincie is dit stuk weg van circa 500 meter zeer geschikt voor de proef.

Bij de aanleg van wegen wordt voor de onder- en tussenlagen al veel langer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Maar de provincie doet nu mee aan een pilot van wegenbouwer KWS waarbij een toplaag wordt aangebracht van steen- of splitmastiekasfalt, met 50 procent gerecycled asfaltgranulaat. Hierdoor hoeft de helft minder aan nieuwe grondstoffen gebruikt te worden. Ook wordt bij de productie van het asfaltmengsel volgens de provincie een kwart minder CO2 uitgestoten.

De Vollenhoverweg gaat voor de werkzaamheden vanaf dinsdag 6 oktober enkele dagen dicht tussen de rotondes Steenwijkerweg (N333) en Oosterringweg (N715). Verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid. Het fietspad blijft wel open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel