Vervangen Houtribdijk door brug van de baan

LELYSTAD • Wo 23 september 2020 | 15:46 • Woensdag 23 september 2020 | 15:46

Het vervangen van de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen door een brug is van de baan. NH Nieuws meldt dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland afzien van verder onderzoek naar zo'n brug, omdat het te duur wordt. Bovendien is de aanleg ervan niet nodig voor de bereikbaarheid van Metropoolregio Amsterdam.

In Noord-Holland bestaat al jaren de wens voor een betere verbinding naar Enkhuizen. In het coalitieakkoord werd daarom afgesproken dat er een verkenning zou worden gedaan naar de mogelijkheid van een brug in plaats van een dijkverbinding. Maar nu is geconcludeerd dat het te duur wordt en niet nodig is.

Een alternatief zou kunnen zijn om de Houtribdijk te verbreden naar twee keer twee rijstroken. Toenmalig gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland opperde die mogelijkheid in 2018 al. Of het ook daadwerkelijk zover komt is de vraag, want minister Cora van Nieuwenhuizen heeft al meerdere keren aan NH Nieuws laten weten dat die verbreding geen prioriteit heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel