Activiteiten bij opening vernieuwde Esplanade gaan niet door

ALMERE • Wo 23 september 2020 | 15:26 • Woensdag 23 september 2020 | 15:26

De officiële opening van de vernieuwde Esplanade in Almere gaat vrijdag niet door. Hoewel alle honderd bezoekers aan de coronaveiligheidseisen konden voldoen, heeft de organisatie toch besloten om het feest niet door te laten gaan. De reden is het toenemend aantal coronabesmettingen.

Het opgeknapte plein zou dit weekend officieel in gebruik genomen worden met diverse muzikale-, sportieve-, culturele- en watersportactiviteiten.

Organisatoren ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), Almere City Marketing en de Gemeente Almere hebben het besluit op eigen initiatief genomen. "De veiligheid van de bezoekers aan het centrum staat altijd voorop", zegt directeur Martin Ort van de OVSA. "Alle activiteiten waren op zich wel corona-proof. Zo moesten mensen zich aanmelden en was overal gezorgd voor voldoende afstand. Toch denken we dat we -nu het aantal besmettingen weer toeneemt - de kat niet op het spek moesten binden."

Volgens een woordvoerder van wethouder Maaike Veeningen is het besluit geen voorbode van eventuele strengere coronamaatregelen in Flevoland, vanwege het groeiende aantal besmettingen. "Dit staat daar volledig los van. De opening was maanden geleden al gepland. De afgelopen dagen hebben we samen gekeken naar de activiteiten en ons daarbij de vraag gesteld of het echt nodig was om die op dit moment te laten doorgaan. En toen is besloten om te wachten op een beter tijdstip."

Het is nog niet bekend of en wanneer de activiteiten alsnog gehouden worden. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor een activiteit dit weekend, worden persoonlijk op de hoogte gesteld van de annulering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel