Jeugdbrandweer Dronten razend populair

DRONTEN • Wo 23 september 2020 | 19:45 • Woensdag 23 september 2020 | 19:45

De opstartende jeugdafdeling bij de brandweer in Dronten is razend populair. Jongeren die nu nog interesse hebben, zijn te laat. Dat meldt de hoofdleider van de jeugdbrandweer in Dronten. Voor de negen beschikbare plekken hebben ruim dertig kinderen zich aangemeld.

Bij de jeugdbrandweer leren kinderen de eerste kneepjes van het brandweervak. Buiten de schoolvakanties om gaan de toekomstige brandweerlieden elke vrijdagavond oefenen. Dat gebeurt spelenderwijs, want de twee jeugdteams komen niet in aanraking met vuur.

De kinderen die zich nu hebben aangemeld, krijgen in oktober de kans om zich te bewijzen. Op een selectieavond moeten ze onderdelen van hun toekomstige taken uitvoeren. De kinderen die daar het beste mee omgaan, worden uiteindelijk aangenomen. In januari volgend jaar gaat de jeugdbrandweer Dronten echt van start.

Alleen in eigen gemeente
In totaal kunnen veertien kinderen terecht bij de jeugdbrandweer Dronten. Behalve de negen nieuwe kandidaten komen vijf Drontenaren sowieso in de teams omdat ze nu al bij jongerenafdeling in Lelystad zitten. Daar zaten ze omdat er in Dronten nog geen jeugdafdeling bestond. Normaal gesproken gaan kinderen alleen in de eigen gemeente bij de jeugdbrandweer. De jeugdafdelingen van Lelystad, Zeewolde, Almere en Emmeloord zoeken nog wel deelnemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel