Voorbereidingen coronaproof Mud Masters in volle gang

BIDDINGHUIZEN • Do 24 september 2020 | 8:11 • Donderdag 24 september 2020 | 8:11

Duizenden fanatiekelingen duiken dit weekend weer in de modder tijdens het evenement Mud Masters in Biddinghuizen. Het is een van de weinige grootschalige evenementen die ondanks corona door mogen gaan. Voor deze editie is wel een aantal aanpassingen gedaan, zoals dat het parcours individueel afgelegd kan worden.

Eén van de nieuwe obstakels in het parcours is dit jaar de 'Four Wheel Drive'. Organisator André Skwortsow: "Dat is eigenlijk een enorme draaideur met balken verbonden aan zware tractorbanden. Omdat de banden zo zwaar zijn moet er bij elke balk iemand staan om de banden vooruit te krijgen. Dit is een echte krachtpatseruitdaging."

Naast nieuwe onderdelen zijn er natuurlijk ook een paar klassiekers op het terrein te vinden, zoals de 'Flyer'. De tien meter hoge glijbaan zal deelnemers het gevoel moeten geven alsof ze vliegen. Ook door de modder kruipen zal dit jaar zeker onderdeel zijn van het parcours.

Coronaproof
Het evenement is volgens de organisatie volledig coronaproof. Elke 6 minuten starten er deelnemers zodat er niet te veel mensen tegelijk op het terrein lopen. Dat starten kan nog steeds in een groep, maar dus ook individueel. Bij elke hindernis zijn opties om deze als groep of alleen te volbrengen. Kijken bij het evenement kan alleen als je daarvoor een speciaal ticket hebt aangeschaft. De laatste kaarten om mee te doen of om te komen kijken zijn verkrijgbaar via de website van de organisatie.

Omroep Flevoland doet zaterdag en zondag de hele dag live-verslag van Mud Masters. Dat is van 9:00 tot 17:00 uur te volgen op televisie, onze website, YouTube en via de app. Loop jij ook mee en heb je een tof verhaal? Laat het ons weten! mail naar rtv@omroepflevoland.nl.

Bekijk hieronder een samenvatting van afgelopen jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel