Zelfstandigen Loket Flevoland biedt nieuwe overbruggingsregeling aan zzp'er

FLEVOLAND • Wo 23 september 2020 | 19:05 • Woensdag 23 september 2020 | 19:05

Zelfstandige ondernemers die door de coronacrisis financieel in de knel komen, kunnen vanaf 1 oktober gebruik maken van een nieuwe overbruggingsregeling: TOZO3. Die bestaat uit onder meer een inkomensaanvulling die fluctueert van 1050 voor een alleenstaande tot 1500 euro voor een echtpaar.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Die voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Jannie van den Berg van het Zelfstandigen Loket Flevoland merkt dat steeds meer ondernemers gebruik maken van de overbruggingsregeling. Ze merkt dat de schaamte om aan te kloppen bij het loket afneemt. "Dat is het voordeel van de crisis: iedereen kan er nu over praten. Dat merkte ik ook al tijdens de financiële crisis een aantal jaar geleden: het taboe gaat eraf."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel