Schietpartij op bedrijventerrein was overval

ALMERE • Do 24 september 2020 | 17:02 • Donderdag 24 september 2020 | 17:02

De man die woensdag op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten werd neergeschoten was het slachtoffer van een overval. Dat meldt de politie donderdagmiddag.

Het slachtoffer was rond 17:00 uur samen met een tweede man onderweg vanaf de Splijtbakweg naar een bank om geld te storten. Volgens de politie werden de twee bedreigd met een vuurwapen door een man die een opvallend geel hesje droeg. De man greep het geldkistje van het tweetal en ging er vervolgens vandoor.

Toen een van de beroofde mannen achter de overvaller aan ging, werd hij meerdere keren beschoten. Een medewerker van een ander bedrijf wilde helpen en werd ook beschoten, maar niet geraakt.

De overvaller liet het geldkistje achter op zijn vlucht. Hij bedreigde vervolgens een man in een bedrijfswagen. De overvaller wilde meerijden, maar nadat de bestuurder uitstapte, ging hij er zelf met de auto vandoor. Deze is later teruggevonden in Almere Buiten.

Vuurwapen gevonden langs A6
Korte tijd later werden op een carpoolplek langs de A6 bij Muiderberg smeulende resten van kleding en een vuurwapen gevonden. De politie onderzoekt of dit verband heeft met de gewelddadige overval. Ondanks een klopjacht, heeft de politie nog niemand aangehouden.

Het gewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met schotwonden. Zijn toestand is stabiel.

De politie heeft een signalement van de overvaller bekendgemaakt. Getuigen, mensen die meer weten of mensen die camerabeelden hebben gemaakt, wordt gevraagd contact op te nemen.

Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Op de website van de politie staat ook een speciaal tipformulier dat kan worden ingevuld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel