Hernieuwde aandacht voor moordzaak Judit Nyari levert vier tips op

DRONTEN • Vr 25 september 2020 | 15:48 • Vrijdag 25 september 2020 | 15:48

Nadat begin dit jaar een podcast over de onopgeloste moord van Judit Nyari werd gelanceerd, zijn vier nieuwe tips binnen gekomen. Dat vertelt de politie. De vrouw (25) werd in 1993 dood gevonden langs de Elburgerweg tussen Dronten en Elburg. Ze was zwaar mishandeld en haar keel was doorgesneden.

Begin dit jaar kwam de broer van het slachtoffer in een podcast van de politie aan het woord. Hij vertelde onder meer over het problematische leven van zijn zus. In de jaren voor haar dood werkte ze als heroïneprostituee achter het Centraal Station in Amsterdam. Ze had geen eigen plek waar ze woonde, maar zwierf van adres tot adres. Haar broer worstelt nog steeds met de dood van zijn zus.

Tot nu toe zijn twee podcasts gemaakt over deze zaak. In deel twee gaat een oud-rechercheur terug naar de plek waar Nyari gevonden is. Het gaat over het leven van de vermoorde vrouw in Amsterdam.

Omdat de zaak nog niet is opgelost, zijn een derde en vierde deel van de Podcast volgens de politie in de maak.

De moord op Nyari is één van de 52 onopgeloste moordzaken op de coldcasekalender 2020. Door de zaak weer onder de aandacht te brengen, hoopt de politie de dader alsnog op sporen.

Deel één van de podcast

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel