Uitslaande brand bij manege aan Sportlaan

EMMELOORD • Ma 28 september 2020 | 13:51 • Maandag 28 september 2020 | 13:51

Bij een loods van Manege Emmelerbos aan de Sportlaan in Emmeloord heeft maandagmiddag een uitslaande brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om een loods met hooi die uitgebrand is. Er waren geen mensen of dieren in het gebouw aanwezig.

Het vuur werd rond 13.40 uur gemeld. Een ambtenaar die bij het nabijgelegen scoutinggebouw een legionella-controle uitvoerde, hoorde rond die tijd knallen bij de manege vandaan komen. Waarschijnlijk ging het om gasflessen die door het vuur ontploften.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit om de brand te bestrijden. Even voor 16.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Er wordt nog wel veel water op het hooi gegooid om te zorgen dat het vuur echt uit is. Later op de dag wordt alles nog uit elkaar getrokken om te kijken of er echt geen vuur meer is. De brandweer verwacht nog wel een paar uur daarmee bezig te zijn.

Aanvankelijk was het gebied afgesloten, nadat er kleine asbestdeeltjes waren gevonden. Van asbest op grote schaal bleek al snel geen sprake te zijn. Doordat de wind gunstig stond is de overlast van de rook beperkt gebleven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel