Raad oordeelt dinsdagavond over positie Geert Post

URK • Ma 28 september 2020 | 14:59 • Maandag 28 september 2020 | 14:59

De gemeenteraad van Urk praat dinsdagavond over de positie van SGP-wethouder Geert Post. In een extra vergadering staat het integriteitsonderzoek op de agenda, dat op initiatief van burgemeester Bakker naar Post is gehouden.

Geert Post kwam begin augustus in opspraak, toen bekend werd dat hij een nevenfunctie in het transportbedrijf van zijn zoon nooit had opgegeven bij de gemeente. Hij was vervoersmanager bij JPTRANS URK en de enige eigenaar van een andere BV van het bedrijf.

De zoon van Post zit sinds 29 juli vast in Engeland, omdat in zijn vrachtwagen 419 kilo harddrugs is gevonden. Hij heeft verklaard onschuldig te zijn aan drugshandel. De Engelse rechtbank behandelt zijn strafzaak in januari.

In een overleg met de fractievoorzitters op 6 augustus heeft Geert Post besloten om zijn functie neer te leggen, totdat dat uitkomsten van een onderzoek naar zijn integriteit zou zijn afgerond. Dat onderzoek is een initiatief van burgemeester Ineke Bakker en van de fractievoorzitters.

Rapport
Bureau Necker van Naem uit Utrecht heeft gekeken naar de feiten rondom de nevenfuncties van Post en of die van invloed zijn geweest op zijn wethouderschap. Vooral is van belang of er sprake is geweest van integriteitsschending. De gemeenteraad heeft het rapport eind vorige week al onder strikte geheimhouding gekregen. Dinsdagochtend zet de gemeente Urk het stuk op de website. Om 19:00 uur is de extra raadsvergadering, waarin de raad en het college van B en W conclusies moeten trekken uit het onderzoek. Volgens een woordvoerder van de gemeente is Geert Post hierbij zelf niet aanwezig.

Burgemeester Bakker wil de kwestie afronden, voordat de nieuwe burgemeester Cees van den Bos komende donderdag wordt geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel