Strengere maatregelen: horeca nog eerder dicht en geen publiek bij sportwedstrijden

FLEVOLAND • Ma 28 september 2020 | 19:35 • Maandag 28 september 2020 | 19:35

Horeca moet vanaf dinsdag om 22.00 uur sluiten en een uur daarvoor mag er niemand meer binnengelaten worden. Dat heeft premier Mark Rutte maandagavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie. Ook mag er de komende drie weken geen publiek meer bij sportwedstrijden toegelaten worden en gaan de sportkantines dicht.

Verder werd bekendgemaakt dat er bij activiteiten buiten nog maar maximaal veertig mensen mogen zijn, en bij activiteiten binnen maximaal dertig. Supermarkten worden verplicht om twee keer per dag een winkeluurtje te houden voor kwetsbare groepen. Alle contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten hebben vanaf dinsdag een registratieplicht. Er wordt nog gekeken of dat ook op andere plekken doorgevoerd gaat worden.

Vrijdag werden voor Veiligheidsregio Flevoland al meer regels aangekondigd, maar de maatregelen die vandaag zijn bekendgemaakt, zijn nog eens een extra aanscherping daarvan.

'Werk zoveel mogelijk thuis' is nu 'werk thuis tenzij het echt niet anders kan'. Ook wordt gevraagd om alleen te reizen als het echt nodig is. De aangescherpte en nieuwe maatregelen gaan dinsdag om 18.00 uur in en gelden voor minimaal drie weken.

De persconferentie stond eigenlijk voor dinsdag gepland, maar was vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen in Nederland een dag naar voren gehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel