Plan voor zonnepark van twintig hectare bij A27

ALMERE • Di 29 september 2020 | 5:53 • Dinsdag 29 september 2020 | 5:53

Energiecoöperatie De Groene Reus wil een zonnepark aanleggen bij snelweg A27, vlakbij de Stichtse Brug tussen Almere en Zeewolde. Het zonnepark moet bijna twintig hectare groot worden. Het moet ongeveer 7000 huishoudens gaan voorzien van stroom.

Het terrein ligt aan de kant van Zeewolde van de A27, maar komt op het grondgebied van Almere. De grond is van een boer. Het zonnepark wordt gerealiseerd door De Groene Reus en Solar Proactieve Holding BV. Volgens voorzitter Jan Bart Sloothaak van De Groene Reus ligt er al een netaansluiting van een windmolen die is afgebroken. De aansluiting is geschikt voor de levering van energie door de nog aan te leggen zonnepanelen.

Sloothaak heeft een omgevingsvergunning bij de gemeente Almere aangevraagd. Hij verwacht volgende maand meer duidelijkheid te krijgen. Dan gaat de burgerparticipatie van start. Dat betekent dat burgers aandelen, ofwel zonnepanelen, kunnen kopen. De verkoop is in eerste instantie voor Almeerders en vervolgens voor andere Flevolanders.

Het park bij de A27 wordt het tweede zonnepark van De Groene Reus. Bij de gevangenis in Almere Buiten is inmiddels en zonnepark van 25 hectare gerealiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel