Eis van zes maanden tegen 'oplichtster van kwetsbare mannen'

FLEVOLAND • Di 29 september 2020 | 20:46 • Dinsdag 29 september 2020 | 20:46

De officier van justitie heeft dinsdag zes maanden cel geëist tegen een 53-jarige vrouw uit Elst. Ze wordt ervan beschuldigd vier mannen in Lelystad, Dronten, Tollebeek en Rijsbergen te hebben opgelicht. Ze zou daarbij 200.000 euro hebben binnengehaald. Volgens de officier moet ze daarvan ruim 82.000 euro terugbetalen aan drie van de slachtoffers.

De vrouw uit Elst had vanaf 2012 relaties met de vier mannen. Tussen 2012 en 2016 had ze zelfs op een gegeven moment relaties met drie mannen tegelijk, stelde het OM. Tijdens de relaties verzon ze smoezen om de mannen geld afhandig te maken, zo denkt de officier. Zo vertelde ze een van hen dat ze zwanger was en een huurschuld had. Een ander vertelde ze dat ze geld nodig had om haar zoon te begraven. Tegen een derde zei ze dat haar kinderen uit huis gezet dreigden te worden en dat haar zussen in coma lagen.

'Mannen reageerden op advertentie'
De verdachte zelf beweert dat ze gewoon haar werk deed. Ze plaatste een advertentie als escortdame in onder meer een regionale krant, en de mannen reageerden daarop. "Ik heb ze mijn lichaam gegeven en moest hele erge dingen van ze doen", zei ze dinsdag in de rechtbank. Ze ontkent de mannen te hebben opgelicht. Die 200.000 euro heeft ze nooit gehad, ze kreeg 50 euro per keer, vertelde ze dinsdag in de Lelystadse rechtbank.

Normaal gesproken dient zo'n zaak bij de politierechter. Die had haar in dit geval doorgestuurd naar de rechtbank omdat de zaak zo groot is. De officier vindt dat er genoeg bewijs is dat de vrouw de 'kwetsbare mannen' heeft opgelicht. En daar moet ze voor de cel in, als het aan het OM ligt. De officier vindt ook een schadevergoeding van in totaal 82.400 euro aan drie slachtoffers op zijn plaats. Het vierde slachtoffer zou zijn claim al via een andere weg hebben afgehandeld.

De uitspraak volgt over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel