Rechtbank straft zwaarder: brandstofdief moet cel in

URK • Wo 30 september 2020 | 14:47 • Woensdag 30 september 2020 | 14:47

Een 27-jarige Almeerder is veroordeeld tot een half jaar cel voor het stelen van 2.000 liter brandstof bij een tankstation op Urk. Van de opgelegde straf is drie maanden voorwaardelijk.

De diefstal vond in september vorig jaar plaats bij tankstation De Pan. De officier van justitie eiste er een werkstraf voor, maar de rechtbank vond een celstraf op zijn plaats. Dat komt vooral door de 'professionele handelswijze' van de dief. De bestelbus die werd gebruikt bij de diefstal had twee enorme ingebouwde containers, waar de paar duizend liter brandstof ter waarde van 4500 euro via een slang in was gepompt. Er zat een accu verwerkt in de vloer voor de pomp en een soort metalen draad om de olieput mee open te maken.

De man gaf tijdens de rechtszitting twee weken terug geen openheid van zaken en dat rekent de rechtbank hem extra aan. Hij is bovendien al meerdere malen veroordeeld voor onder meer vermogensdelicten. Ook dat werkte strafverzwarend. Met een proeftijd van twee jaar voor de drie maanden voorwaardelijke celstraf, hopen de rechters dat hij niet opnieuw de fout in gaat.

Bedreigd
De Almeerder wilde tijdens de zitting niet veel kwijt over de zaak, omdat hij en zijn gezin volgens hem worden bedreigd door de mensen die achter de diefstal zitten. Een 27-jarige man uit Almere, die ervan wordt verdacht medeplichtig te zijn aan de diefstal, moet zich op 24 november melden bij de rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel