Apache-helikopter nog steeds niet weg na voorzorgslanding langs Stobbenweg

DRONTEN • Do 1 oktober 2020 | 6:42 • Donderdag 1 oktober 2020 | 6:42

Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft woensdagavond een voorzorgslanding gemaakt in een weiland langs de Stobbenweg in Dronten. Het lukt vooralsnog niet om het toestel weg te slepen.

De voorzorgslanding gebeurde vanwege een storing in één van de computersystemen die niet in de lucht was op te lossen. Het toestel was onderdeel van een trainingsvlucht.

Een technisch team van Defensie onderzocht het toestel woensdagavond en besloot dat het een nacht moest blijven staan. De technici zijn vandaag opnieuw bij de helikopter om te kijken of de storing is op te lossen. "Ze voeren checks uit. Soms is het een eenvoudige reset, soms moet er iets vervangen worden. Het team is aan de slag om 'm vliegend te kunnen krijgen", laat luchtmachtwoordvoerder Niels Vredegoor weten.

Medewerkers van de Luchtmacht hebben grote moeite om met hun voertuigen bij de heli te komen. Ze rijden zich vast in het drassige weiland.

Het toestel wordt bewaakt door beveiligers met honden. De omgeving van de heli is tijdelijk militair gebied. Als het toestel niet via de lucht terug kan naar standplaats Gilze-Rijen, dan komt er een dieplader naar Dronten

28 stuks
De Koninklijke Luchtmacht telt 28 Apache gevechtshelikopters die onder andere zijn ingezet tijdens missies in Afghanistan en Irak. Vorig jaar werden alle toestellen aan de grond gehouden vanwege een probleem aan de staartrotor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel