Vijf theaters krijgen een ontheffing voor het maximaal aantal bezoekers

FLEVOLAND • Do 1 oktober 2020 | 13:34 • Donderdag 1 oktober 2020 | 13:34

Vijf Flevolandse theaters mogen de komende tijd meer dan 30 bezoekers ontvangen. Zij krijgen daarvoor een ontheffing van de Veiligheidsregio Flevoland. Het gaat om Corrosia in Almere Haven, Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), De Meerpaal in Dronten, Theater 't Voorhuys in Emmeloord en het Agora in Lelystad.

Afgelopen maandag kondigde premier Rutte aan dat in een zaal nog maximaal 30 personen zijn toegestaan. Veiligheidsregio's mogen zelf besluiten of zij een ontheffing willen verlenen aan gebouwen die van groot belang zijn voor de regio.

De theaters krijgen vandaag een zogeheten ontheffingsbesluit. Daarin staat hoeveel bezoekers er maximaal per zaal zijn toegestaan. Hierbij is rekening gehouden met de grootte en inrichting van de zalen. Voor KAF is dat bijvoorbeeld 150 in de grote zaal en 95 in de middenzaal. Voor 't Voorhuys is het 120 in de grote zaal en 70 in de kleine zaal. In de zaal van de Meerpaal kunnen nu 130 personen terecht, normaal zijn dat er 650.

Hoelang de ontheffing geldt, is volgens de Veiligheidsregio afhankelijk van hoe de situatie rond het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel