SGP adverteert voor opvolger wethouder Geert Post

URK • Zo 4 oktober 2020 | 11:36 • Zondag 4 oktober 2020 | 11:36

De SGP op Urk zoekt online naar een opvolger voor de vertrokken wethouder Geert Post. In de vacature die zaterdag op de website van de partij is geplaatst, staat onder meer dat de nieuwe wethouder per 1 november beschikbaar moet zijn tot het einde van de raadsperiode in maart 2022.

"De te benoemen SGP-wethouder dient Bijbelgetrouw te zijn, een warm hart voor Urk te bezitten en oog voor de naaste te hebben. Het spreekt voor zich dat de nieuwe wethouder deskundig, representatief en enthousiast behoort te zijn voor deze uitdagende en verantwoordelijke taak", aldus de advertentie. In de profielschets wordt onder meer ook gevraagd dat de nieuwe wethouder in woord en geschrift het Urkers, Nederlands en Engels beheerst.

In eerste instantie zoekt de SGP alleen inwoners van Urk die minimaal twee jaar lid zijn van de partij. Als er de komende week geen kandidaten worden gevonden, komen ook kandidaten van buiten de gemeente aan bod.

Wethouder Geert Post stapte vorige week op na felle kritiek op zijn handelen rond een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon. Volgens een integriteitsonderzoek handelde hij in strijd met de Gemeentewet en de gedragscode van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel