Man rijdt na 35 jaar zonder rijbewijs onverzekerde auto in de prak

EMMELOORD • Zo 4 oktober 2020 | 14:46 • Zondag 4 oktober 2020 | 14:46

Een man uit Nijmegen is zaterdagavond bij knooppunt Emmeloord betrapt op rijden zonder rijbewijs en zonder verzekering. Dat gebeurde nadat hij rond 20:00 uur de macht over het stuur was verloren en tegen de vangrail was gebotst. Volgens de politie testte het speeksel van de man ook positief op THC, een teken dat hij softdrugs had gebruikt.

Bij het ongeval waren geen andere auto's betrokken. De bestuurder zei tegen de agenten dat hij al 35 jaar zonder rijbewijs reed. Volgens de politie was de auto eigendom van een garage en door de man geleend. Het voertuig is daarom niet in beslag genomen. Vanwege de schade moet de auto wel eerst weer gekeurd worden voordat hij weer de weg op mag.

De man is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden. Of hij ook echt onder invloed van softdrugs was, moet nog officieel worden vastgesteld door een bloedonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel