Wietlucht A27 blijft nog even

ALMERE • Ma 5 oktober 2020 | 13:16 • Maandag 5 oktober 2020 | 13:16

Er hangt nog steeds een sterke wietlucht rond de A27 in Almere. Dat komt doordat het hennepveld aan de Goudplevierweg nog niet is gerooid. "Als het droog wordt, gaan we rijden", laat teler Frank Franzen weten. Eigenlijk zouden de wietplanten zo'n twee weken geleden van het veld worden gehaald. Maar de planten waren toen nog niet voldoende 'afgerijpt', aldus Franzen.

Inmiddels is dat wel het geval. Uit testen blijkt volgens de teler dat er geen THC in de planten zit. Daarnaast bevatten de planten nu voldoende vezels en kunnen ze verwerkt worden tot bouwmateriaal, bijvoorbeeld spaanplaat.

Aan de Goudplevierweg in Almere staan op een veld van 30 hectare duizenden wietplanten. De hennepplanten zijn niet bedoeld voor coffeeshops, maar worden geteeld voor de vezels. De planten verspreiden wel de bekende wietgeur, maar er zit geen THC in waar je high van wordt.

Op welke dag de wietplanten precies geoogst worden, blijft nog onduidelijk. Dat is afhankelijk van het weer. De verwachting voor de komende week is wisselvallig en er wordt elke dag regen verwacht. Na de oogst komen er geen wietplanten terug. Volgend jaar worden op de akker weer gewoon aardappelen of uiten geplant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel