Eerste omscholingstraject bij ICT Field Lab

ALMERE • Di 6 oktober 2020 | 13:16 • Dinsdag 6 oktober 2020 | 13:16

De eerste groep Almeerders wordt de komende weken op kosten van de gemeente omgeschoold tot ICT'er. De deelnemers worden in acht weken opgeleid tot Frontend Developer, waarbij ze leren websites te ontwerpen en te bouwen.

Het is de eerste opleiding van het regionaal bij- en omscholingscentrum ICT Field Lab. Wethouder Maaike Veeningen is enthousiast. "Voor bedrijven in de ICT-Tech is het vaak lastig om personeel te vinden. Juist in deze tijd, waarin ook veel banen verdwijnen, vinden we het als gemeente belangrijk te helpen bij het bij- en omscholen van mensen naar de ICT-Tech. Zeker nu, in tijden van de corona, is een goede opleiding belangrijk en van enorme toegevoegde waarde."

Het ICT Field Lab verzorgt vanaf volgend jaar meer loopbaantrajecten. Naast dit omscholingsproject werkt de gemeente sinds kort samen met de Stichting TekkieWorden om zowel volwassenen als jongeren enthousiast te maken voor een baan in de informatietechnologie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel