Verdachte opgepakt voor overvallen en beschieten ondernemer

ALMERE • Wo 7 oktober 2020 | 10:51 • Woensdag 7 oktober 2020 | 10:51

De politie heeft een 31-jarige man uit Almere aangehouden voor een gewapende overval op de Splijtbakweg in Almere Buiten.

Twee mannen werden daar op 23 september overvallen. Ze reden in een bedrijfswagen en wilden geld wegbrengen naar de bank. Ineens sprong er een man tevoorschijn. Hij bedreigde de twee met een vuurwapen en greep het geldkistje. De overvaller ging er daarna rennend vandoor. Een van de slachtoffers ging achter hem aan en werd daarbij meerdere keren beschoten. Hij raakte daarbij gewond. Een medewerker van een ander bedrijf probeerde te helpen en werd ook beschoten. Diegene kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

De overvaller wilde daarna verder vluchten op de fiets, maar gaf dat al snel op. Ook het geldkistje met inhoud liet hij achter bij de fiets. Even later bedreigde hij een man in een bedrijfswagen. Met die auto ging de overvaller er alsnog vandoor. Dit voertuig werd later in Almere-Buiten teruggevonden.

Volgens de politie hebben tips van getuigen, camerabeelden en aandacht in het programma Bureau Flevoland hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte. Ondanks de aanhouding is de zaak nog niet afgerond, de recherche is nog druk bezig met het onderzoek, meldt de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel