Opgeknapte Elburgerbrug weer volledig open

DRONTEN • Wo 7 oktober 2020 | 12:14 • Woensdag 7 oktober 2020 | 12:14

De Elburgerbrug tussen Dronten en Elburg is sinds woensdag 16:30 uur weer volledig open voor het verkeer. Ook wordt de brug weer bediend voor de scheepvaart, volgens de normale tijden. Dit laat de provincie weten.

De afgelopen weken was de brug gesloten voor schepen en was er voor het wegverkeer maar één rijstrook open. Dat was nodig voor grootschalig onderhoud en herstel van het wegdek. Begin september werd ook al aan de brug gewerkt. De aannemer stelde toen vast dat er meer onderhoud nodig was. Door de extra werkzaamheden ontstond de afgelopen tijd tijdens de spits soms flinke vertraging. De aannemer dacht tot 10 oktober nodig te hebben, maar het wegdek is nu al volledig klaar.

Wel ontbreekt nog de belijning op de weg. Deze wordt in de komende weken aangebracht, zodra het droger weer is. Om overlast voor het verkeer te voorkomen, wordt de belijning 's avonds of 's nacht aangebracht.

Volgend jaar opnieuw werkzaamheden
Volgend jaar vindt er weer onderhoud plaats aan de brug. Dan wordt de elektrische installatie onder handen genomen. Ook wordt het bedienhuisje bij de brug weggehaald. Volgens de provincie zullen de werkzaamheden volgend jaar opnieuw voor vertraging zorgen. Wel is het de bedoeling om door goede voorbereiding de hinder voor gebruikers te beperken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel