NIDA wil geen beleggingspandjes meer

ALMERE • Do 8 oktober 2020 | 7:22 • Donderdag 8 oktober 2020 | 7:22

Wie een nieuwbouwhuis koopt in Almere, moet daar ook gaan wonen en het niet als beleggingspand gebruiken. Dat vindt de eenmansfractie NIDA Almere. Donderdagavond dient raadslid Hassan Buyatui een motie in op de Politieke Markt.

Het gemeenteraadslid zet het onderwerp opnieuw op de agenda omdat er de komende jaren veel gebouwd gaat worden in Almere. Volgens Buyatui zijn die huizen bedoeld voor inwoners en niet voor beleggers. Op voorhand wil hij beleggers buitenspel zetten, zodat starters meer kansen krijgen op de huizenmarkt. Hij denkt daarom aan een soort clausule die kopers van nieuwbouw een bepaalde periode verplicht om te wonen in het gekochte huis.

Een vergelijkbaar voorstel is eind juni ook door PvdA en SP ingediend. Die motie is aangenomen met 35 stemmen voor en 9 stemmen tegen. Een van de tegenstemmers was NIDA. Volgens Buyatui komt dat omdat hij zelf een andere motie had ingediend. Ook lag de nadruk van discussie toen meer op een verbod op woningsplitsing aldus Buyatui.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel