Vermoorde Judit Nyari mogelijk ook onder andere naam bekend

DRONTEN • Vr 9 oktober 2020 | 6:30 • Vrijdag 9 oktober 2020 | 6:30

De 25-jarige Judit Nyari, die in 1993 vermoord bij Dronten werd gevonden, was mogelijk nog onder andere namen bekend. Dat wordt duidelijk in een derde podcast die de politie over de onopgehelderde zaak heeft gemaakt.

Nyari werd in december 1993 gevonden bij visplek de Meerval in Dronten. Naar aanleiding van de eerste twee podcasts hebben zich bij de politie vier tipgevers gemeld. Een van hen vertelde dat hij bij Judit in de klas heeft gezeten. Op dat moment zou ze de naam Judit Klein, of een variant daarop hebben gebruikt. Volgens de politie heeft de vrouw op latere leeftijd ook wel eens een dergelijke naam gebruikt. Volgens een non in een opvanghuis in Amsterdam stond de vermoorde vrouw daar vroeger als 'kleine Judit' bekend.

Judit Nyari werkte de laatste fase van haar leven als prostituee in Amsterdam en Utrecht. Ze werd op 1 december 1993 voor het laatst gezien in de trein van Amsterdam naar Utrecht.

De politie vraagt mensen die Judit hebben gekend, mogelijk onder één van de genoemde namen, en meer weten over haar contacten destijds om zich te melden. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Podcast beluisteren
De podcast 'Cold case: De moord op Judit Nyari' wordt gemaakt door de politie Midden-Nederland. De hoop is dat er door de publiciteit weer vaker over de dood van Judit gesproken wordt en dat daardoor nieuwe tipgevers zich melden bij de politie. De podcast is onder meer te beluisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en Juke.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel