Stadsbestuur wil blauwe zones omzetten naar betaald parkeren

ALMERE • Do 8 oktober 2020 | 21:02 • Donderdag 8 oktober 2020 | 21:02

Als het aan het stadsbestuur van Almere ligt worden de blauwe zones in de stad op termijn gebieden waar betaald parkeren geldt. Voor bewoners van de zones verandert er niks. De huidige ontheffing wordt omgezet naar een gratis parkeervergunning. Het zijn dus vooral bezoekers die wat van de wijziging gaan merken.

Het voornemen van het college van burgemeester en wethouders staat in de donderdagavond gepresenteerde begroting. Volgens de gemeente zal de switch naar betaald parkeren leiden tot "een betere benutting van de bestaande parkeercapaciteit." Verder wordt aangegeven dat boetes voor het overschrijden van de parkeertijd nu nog naar het Rijk gaan. Boetes die betrekking hebben op gebieden waar betaald parkeren geldt, komen bij de gemeente terecht.

Scanauto's
Verder is Almere van plan om de controles op betaald parkeren te digitaliseren. Dat betekent dat er scanauto's gaan rondrijden, net zoals nu bijvoorbeeld in Amsterdam al het geval is. Scanauto's bevatten camera's die automatisch de kentekens van geparkeerde voertuigen herkennen. Controleren of er betaald is gaat op deze manier een stuk sneller dan nu het geval is.

Geschat wordt dat de invoering van het betaald parkeren en de inzet van de scanauto's een structureel voordeel voor de gemeentekas gaat opleveren van 350.000 euro.

Wanneer de wijzigingen ingaan is nog niet niet duidelijk. In de begroting wordt alleen op hoofdlijnen geschetst welke richting het stadsbestuur op wil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel