Corona-uitbraak bij verzorgingshuis Wittesteijn

EMMELOORD • Vr 9 oktober 2020 | 0:45 • Vrijdag 9 oktober 2020 | 0:45

Bij verzorgingshuis Wittesteijn aan de Revelsant in Emmeloord zijn drie bewoners en twee medewerkers positief getest op het coronavirus. Sinds donderdagavond zijn daarom delen van de zorginstelling voor bezoekers niet vrij toegankelijk meer, zo meldt Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

De besmette personen wonen en werken op verschillende afdelingen in het woonzorgcentrum. De bewoners die positief zijn getest op het virus worden in hun eigen appartement geïsoleerd en daar verzorgd en verpleegd. Besmette medewerkers blijven thuis in isolatie. Ook zijn alle betrokkenen geïnformeerd.

De betrokken afdelingen mogen alleen betreden worden door personeel. Op de andere afdelingen is per bewoner nog maximaal 1 bezoeker welkom en alleen tussen 14:00 en 16:00 uur. De bezoeker moet een mondkapje dragen en krijgt speciale beschermende kleding van de zorgmedewerkers.

Tweede instelling met coronavirus
Wittesteijn is in Emmeloord de tweede instelling die getroffen wordt door het coronavirus tijdens de tweede golf. Eerder moest in verband met COVID-19 revalidatiecentrum De Schakel noodgedwongen een patiëntenstop invoeren. Ook daar werden de mogelijkheden voor bezoekers ernstig ingeperkt. Dat revalidatiecentrum is net als verzorgingshuis Wittesteijn onderdeel van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

"We doen er echt alles aan om besmettingen te voorkomen", vertelt Annette Jansen van de zorggroep. "We hebben lering getrokken uit de eerste golf om spreiding te voorkomen, maar het komt toch binnen. Zo zie je maar hoe besmettelijk het virus is."

"Al het bezoek moet sinds vorige week al een mondkapje dragen", aldus Jansen. "Er is al maanden een extra schoonmaakploeg in de organisatie aan het werk om de hygiëne optimaal te houden. Wat kun je dan nog meer doen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel