Grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen ontdekt bij inval bedrijfspand

ALMERE • Vr 9 oktober 2020 | 12:15 • Vrijdag 9 oktober 2020 | 12:15

Bij een politie-inval in een bedrijfspand in Almere Buiten zijn grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen gevonden. Dat meldt de gemeente. De stoffen waren vermoedelijk bedoeld voor de productie van harddrugs. Burgemeester Franc Weerwind heeft na de politieactie het pand aan de Dukdalfweg voor een half jaar gesloten.

De inval vond donderdagavond plaats en was onderdeel van een grote actie van de Oost-Brabantse recherche. Daarvoor werd verspreid over het land bij meerdere bedrijfspanden binnengevallen. Bij de actie zijn volgens de politie grote hoeveelheden chemicaliën, goederen en drugs gevonden.

De politie kwam de zaak op het spoor via een voertuig. Rechercheurs van de politie Oost-Brabant kregen het vermoeden dat met dit voertuig drugs of drugsgerelateerde spullen werden vervoerd. Het voertuig leidde de rechercheurs naar een bedrijfspand in Kerkdriel. Ook ontstond het vermoeden dat er vanuit Almere chemicaliën werden vervoerd naar het pand in Kerkdriel. Een inval in het bedrijfspand in Kerkdriel dinsdagavond bevestigde dat vermoeden. Bij een inval bij een garagebox in Utrecht werden eveneens chemicaliën gevonden die waarschijnlijk uit Almere kwamen.

Duizenden liters chemicaliën
De actie van de politie in Almere begon donderdagavond en liep tot vrijdag ver in de ochtend. Rechercheurs van de politie-eenheden Midden-Nederland en Oost-Brabant, de douane en de brandweer waren erbij betrokken.

In het pand werd zo'n 12.000 liter aan chemicaliën gevonden, en nog 7.000 kilo aan andere stoffen die vaak gebruikt worden om drugs te maken. Ook werden er ruim acht liter methamfetamine-olie en een grote kookketel gevonden.

Alle aangetroffen spullen en producten zijn in beslag genomen. Ze worden nader onderzocht of vernietigd. Het onderzoek loopt nog. Bij de politieactie zijn geen verdachten opgepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel