Resto van Harte wil weer meer Lelystedelingen mee laten eten

LELYSTAD • Vr 9 oktober 2020 | 20:32 • Vrijdag 9 oktober 2020 | 20:32

Resto van Harte in Lelystad zoekt naar mogelijkheden om toch meer Lelystedelingen aan te laten schuiven bij de goedkope driegangendiners die het restaurant organiseert. Mogelijk komen er twee shifts op een avond zodat er dan 50 inwoners mee kunnen eten.

Tijdens de etentjes vinden waardevolle ontmoetingen plaats tussen de inwoners van de stad. Hierdoor hoeven zij zich niet zo alleen te voelen. Voor de coronacrisis mochten ongeveer 80 gasten aanschuiven per avond, nu is dat aantal teruggeschroefd naar 30.

"De tijd dat wij ons door de tafeltjes heen moesten wurmen, is voorbij", vertelt Manon Geerlings van Resto van Harte. "De gasten zitten nu coronaproof in een soort U-vorm. Het is heel gezellig, maar helaas mag niet iedereen meer tegelijk komen." Wel is er nog steeds levende muziek tijdens de avonden.

Eenzaamheid
Eenzaamheid in Lelystad is een groot probleem. Zo'n 40% van de inwoners voelt zich weleens eenzaam. Verschillende instanties doen er van alles aan om die eenzaamheid te doorbreken. Zo ook Resto van Harte. Twee keer in de week kunnen Lelystedelingen aanschuiven in de wijkcentra Zuiderzee en de Dukdalf. Mee-eten kost zeven euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel