'Meer diversiteit straatnamen is uniek voorstel'

ALMERE • Za 10 oktober 2020 | 9:33 • Zaterdag 10 oktober 2020 | 9:33

"Dit is uniek", zegt fractievoorzitter Hassan Buyatui van Nida Almere over het plan van het gemeentebestuur om nieuwe straten in Almere te vernoemen naar mensen uit andere culturen. Wethouder Froukje de Jonge sprak dat voornemen deze week uit. Ze nam daarmee een voorstel over dat Nida deze zomer deed, en dat door de wethouder werd omarmd als "een heel erg goed idee".

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken toont Buyatui zich ingenomen met de opstelling van het college. Hij stoort zich aan de reactie van VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian, die sprak van een "idioot plan." Buyatui: "Dat vind ik te ver gaan. Een voorstel of mening is nooit idioot. Hij is een zeer gerespecteerd collega-raadslid, maar ik wil hem vriendelijk verzoeken de volgende keer te letten op zijn woordkeuze."

Buyatui zegt dat hij als burger van Almere graag zou zien dat er een straat wordt genoemd naar Abdelkarim El Khattabi, die in Marokko een opstand leidde tegen de Spanjaarden en de Fransen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel