Provincie investeert 25 miljoen extra voor gevolgen corona en aanpak stikstof

FLEVOLAND • Di 13 oktober 2020 | 21:33 • Dinsdag 13 oktober 2020 | 21:33

De provincie Flevoland wil totaal 25 miljoen euro extra investeren om de economische gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Ook moet het geld worden ingezet voor de aanpak van de stikstofproblemen. Verder wil de provincie investeren in de kwaliteit van de leefomgeving.

Dat staat in de zogeheten Najaarsnota, waarin de provincie de financiële plannen voor 2021 en de jaren daarna ontvouwt.

De coronacrisis heeft de Flevolandse economie flink geraakt. Om de gevolgen op te vangen voor onder meer bedrijven en werkloos geworden Flevolanders, de culturele sector en de vrijetijdssector, is eerder al het Coronafonds met vier miljoen euro opgezet. Hieruit is inmiddels ruim twee miljoen aan projecten betaald.

Om voorbereid te zijn op de middellange en lange termijn, heeft de provincie kritisch gekeken naar waarvoor tot nu toe geld is gereserveerd. Zo wordt veertien miljoen niet langer vastgehouden voor het afschrijven op wegen en vaarwegen, maar wordt dit bedrag nu ingezet voor het bestrijden van de gevolgen van de coronacrisis. Zo wil de provincie ook de komende jaren geld uittrekken voor de culturele sector, het openbaar vervoer, de economie, sport en de aanpak van eenzaamheid.

Tot en met 2025 is er bovendien jaarlijks twee miljoen euro beschikbaar voor andere uitgaven. Ook kunnen Provinciale Staten nog besluiten over hoe 1,3 miljoen aan eenmalige gelden kan worden besteed. Gedeputeerde Harold Hofstra: "Het is noodzakelijk dat wij juist in tijden van economische en maatschappelijke onzekerheid blijven investeren en ruimte bieden aan onze inwoners van Flevoland". Zo zet Flevoland sterk in op het verbeteren van de kwaliteit van wonen, werken en recreëren in de natuur dicht bij huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel