Duits debuut voor zangeres Geke van der Sloot

EMMELOORD • Vr 16 oktober 2020 | 13:39 • Vrijdag 16 oktober 2020 | 13:39

Zangeres Geke van der Sloot, bekend van het Urker zangkoor Geke's Tiental, heeft haar eerste Duitstalige single uitgebracht.

De zangeres noemt het nummer 'Ich Warte Auf Den Tag' een bemoedigingslied. "We mogen al een half jaar onze ouders niet knuffelen, iemand een hand geven of iemand met een kus op de snoet begroeten", vertelt zangeres Van der Sloot. "En we zitten allemaal in hetzelfde schuitje."

Dat is ook meteen de reden dat Van der Sloot besloot dit nummer ook in Duitsland uit te brengen. "Toen ik hem in het Nederlands aan het instuderen was, dacht ik: dit is ook uitermate geschikt om in het Duits uit te brengen." Duitsland voelt voor haar ook nabij. "Ik heb een Duitse achtergrond van mijn moeders kant."

Met het coronalied hoopt ze de luisteraars een hart onder de riem te steken. "Ik wil hem eigenlijk gewoon internationaal uitbrengen, maar Duitsland vond ik samen met Nederland het belangrijkst." De Nederlandstalige versie van het nummer wordt binnenkort uitgebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel