Achterruit auto eruit geknald door vuurwerk

LELYSTAD • Vr 16 oktober 2020 | 17:27 • Vrijdag 16 oktober 2020 | 17:27

Een auto die geparkeerd stond in de Lelystadse wijk de Kamp is donderdagavond door vuurwerk beschadigd geraakt. De achterruit van de Peugeot 206 is er volledig uitgeblazen. Bewakingscamera's hebben het incident vastgelegd en de beelden zijn op Facebook gezet.

Te zien is hoe een groepje jongens rond 21:30 uur over straat loopt en bij de auto stopt. Eén van de jongens steekt vervolgens het knalvuurwerk aan. Vlak daarvoor lopen ze langs een andere auto en wordt gezegd: "Niet de dure auto doen."

"Het is de auto van mijn dochter", vertelt Jan Staphorst. Hij besloot de beelden te publiceren. "Laat maar zien wat ze gedaan hebben", zo omschrijft hij zijn gedachte. "Ik denk dat deze droeftoetertjes zich niet realiseren wat voor een schade ze maken. Ze verpesten het trouwens voor anderen die wel normaal met vuurwerk kunnen omgaan."

Buurtbewoners hebben de jongeren die bij het incident betrokken waren volgens Staphorst aan de hand van de camerabeelden kunnen herkennen. Hun namen zijn doorgegeven aan de politie.

Uit de reacties op de Facebook-post met de beelden blijkt dat het afsteken van vuurwerk geen incident is. Meerdere mensen geven aan de afgelopen weken harde knallen te hebben gehoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel