Poldertoren in Emmeloord en centrum Zeewolde kleuren blauw

FLEVOLAND • Za 17 oktober 2020 | 9:41 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 9:41

Komende week kleurt de Poldertoren in Emmeloord blauw. In Zeewolde worden het Raadhuisplein, het Kerkplein en de omliggende straten VN-blauw verlicht. De Verenigde Naties bestaan 75 jaar en om dat feestelijke moment duidelijk te markeren gaat van 19 tot en met 23 oktober elke avond het blauwe licht aan.

De Verenigde Naties zijn een internationale samenwerking tussen 193 landen voor internationale vrede en veiligheid. Na de Tweede Wereldoorlog was de gedachte: dit nooit meer. De organisatie werd op 25 april 1945 opgericht in San Francisco.

In het hele land kleuren bruggen, torens, standbeelden en pleinen VN-blauw. Onder andere Slot Loevestein in Zaltbommel, het Vredespaleis in Den Haag en de Love Fontein in Leeuwarden worden in de blauwe spotlights gezet.

'Nacht van de Nacht' uitzondering
De gemeente Noordoostpolder maakt een uitzondering op zaterdag 24 oktober. Dan is het 'de Nacht van de Nacht' en worden er door het hele land juist evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven dan juist de lichten van gebouwen en reclameverlichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel