Transportbedrijf Van Wieren International overgenomen door Texelse partij

EMMELOORD • Za 17 oktober 2020 | 14:01 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 14:01

Het Emmeloordse transportbedrijf Van Wieren International wordt per 1 november overgenomen door logistiek dienstverlener AB Texel Group. Het bekende transportbedrijf bestaat dit jaar 75 jaar. Op 1 oktober 1945 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als 'Gebroeders van Wieren'. Het transportbedrijf was toen één van de eerste ondernemingen in Emmeloord.

In 2013 werd het bedrijf gesplitst in Van Wieren International en Special. De laatste vervoert zwaar, exceptioneel en speciaal transport met diepladers en kranen en heeft ook een vestiging in het Duitse Konz.

Van Wieren International vervoert vooral diepgevroren en verse producten naar Italië. AB Texel Group vervoert al gekoelde etenswaren, maar wil met de overname van Van Wieren een stevigere positie krijgen in de sector.

Continuïteit
Peter van Wieren, directeur en eigenaar van Van Wieren International: "Ik heb deze stap gezet om in een zeer concurrerende markt onze klanten ook op de lange termijn te kunnen blijven bedienen en continuïteit te waarborgen voor onze medewerkers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel