Nieuwe boerenprotestactie: gratis appels

FLEVOLAND • Za 17 oktober 2020 | 14:54 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 14:54

Geen geblokkeerde snelwegen of trekkers op het Malieveld: de nieuwste protestactie van de boeren is het uitdelen van appels in Flevoland en de rest van Nederland.

Op het Bataviaplein in Lelystad staat Pascal Sliepen van boerenbelangenorganisatie Agractie met een kuub appelen. "Je eet toch liever een appel dan dat je twee uur in de file staat", zo legt Sliepen de protestactie uit. "Je wilt toch de mensen meekrijgen."

Problemen stikstof
De boeren vinden de actie nodig, omdat ze nog steeds kampen met dezelfde problemen rondom stikstof als eerder dit jaar. Politici hebben daar volgens de actievoerders te weinig aandacht voor. "Ondanks de tijd waarin we leven, willen we laten zien dat we telkens weer het eten op het bord brengen", vertelt Sliepen. "De problemen zijn nog steeds niet opgelost." Eerder dit jaar protesteerden boeren over een voorstel om minder eiwit in veevoer te verplichten.

Ook in Almere, Dronten, Zeewolde, Emmeloord en bij attractiepark Walibi World in Biddinghuizen werden zaterdag appels uitgedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel