Bazar Open Hof online en coronaproof

DRONTEN • Za 17 oktober 2020 | 19:02 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 19:02

Normaal gesproken vindt in de derde week van oktober in Dronten de Bazar Open Hof plaats. Vanwege alle coronamaatregelen kan de vlooienmarkt voor het goede doel dit jaar echter niet in de normale vorm doorgaan. De organisatie heeft daarom een aantal activiteiten in een ander jasje gestoken, voor een coronaproof editie.

Voor De Grote Verloting worden dit jaar bijvoorbeeld online loten verkocht. De trekking van de prijswinnaars wordt via een livestream uitgezonden. De hoofdprijs is een fiets van Jan Brinkman.

Ook de verkoop van Flevofood Streekproducten gaat door in een iets andere vorm. Geïnteresseerden kunnen online onder meer groente, fruit, kaas en wijn van lokale akkerbouwers en ondernemers bestellen. De bestelling kan dan op 31 oktober opgehaald worden. Op die zaterdag wordt een 'drive-thru afhaalstraat' ingericht aan de achterzijde van De Dieze 42.

De Bazar Open Hof trekt elk jaar veel publiek en haalt veel geld binnen voor het goede doel. Vorig jaar werd er ruim 35.000 euro ingezameld voor onder meer de Voedselbank. Dit jaar zijn de opbrengsten voor onderhoud aan de kerk De Open Hof en wordt het geld gebruikt voor spellen voor onder meer verschillende woonzorgcentra in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel