Kookboekenkastjes zorgen voor verbinding

ALMERE • Za 17 oktober 2020 | 17:01 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 17:01

Zaterdag was de laatste dag van de landelijke Dutch Food Week. In Almere trokken twee activiteiten de aandacht: een foto-expositie over lokaal voedsel en de start van de Kookboekenroute.

Valerie Bos is de bedenkster van de Kookboekenroute. "We hebben deze week zo’n twintig boekenkastjes geplaatst, verspreid over heel Almere. Sommige staan bij particulieren in de voortuin, andere bij een restaurant, in de bibliotheek en zelfs op het strand."

Groene ideeën delen
Iedereen die een kookboek kwijt wil, kan dat in zo’n kastje zetten en er dan een ander boek uitnemen. "Eten verbindt. Van elkaars keuken proeven en leren, dat kan door deze uitwisseling van kookboeken." En bij het ruilen van kookboeken hoeft het in de toekomst niet te blijven, hoopt Bos. "Alles wat met een groen en gezond Almere te maken heeft, hoort thuis in deze kastjes. Recepten, maar bijvoorbeeld ook zaadjes voor in de moestuin. Wees creatief en deel vooral al je goeie groene ideeën via de kookboekenkastjes."

Digitale foto-expositie
De kastjes zijn gemaakt van duurzaam gerecyclede materialen en ze zijn ook waterdicht. Ze blijven in ieder geval drie jaar staan, tot na de Floriade. Een overzicht van de locaties is binnenkort te vinden op de site waar ook de foto-expositie digitaal te zien is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel