Commissaris noemt coronacrisis ramp voor iedereen

FLEVOLAND • Zo 18 oktober 2020 | 10:43 • Zondag 18 oktober 2020 | 10:43

"We zitten met zijn allen in een ramp", zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek over de gevolgen van de coronacrisis. In het programma Over Flevoland Gesproken wijst Verbeek op de voortdurende toename van het aantal ziektegevallen en sterfgevallen door COVID-19. "We moeten proberen samen hier doorheen te komen", aldus Verbeek.

De provincie presenteert op korte termijn nieuwe plannen om de Flevolandse economie te steunen, maar ook om eenzaamheid door de coronacrisis te bestrijden. Volgens Verbeek trekt de provincie daar in totaal 11 miljoen euro voor uit, "al zullen we de crisis nooit geheel kunnen wegpoetsen".

Leen Verbeek (66) is inmiddels twaalf jaar Commissaris in Flevoland. Hij begint aan zijn laatste periode. Hij is vast van plan door te gaan tot zijn 70e verjaardag, als hij de wettelijke maximumleeftijd bereikt van de functie. "Dat is gewoon de pensioengerechtigde leeftijd. Ik zie geen reden om er eerder uit te stappen en misbruik te maken van regelingen die daarvoor zijn. Dan moet daar een goede reden voor zijn en die heb ik niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel