Medewerkers GGD-teststraat getrakteerd op American Pancakes

ALMERE • Zo 18 oktober 2020 | 17:24 • Zondag 18 oktober 2020 | 17:24

Medewerkers van de GGD-teststraat in Almere-Stad zijn dit weekend verwend met een lunchpakket van lunchroom 'Finish Your Breakfast'. Het bedrijf wil op deze manier de 'strijders tegen corona' een steuntje in de rug geven.

Initiatiefnemer en directeur Cheryl Mak: "Juist nu in deze vervelende periode willen we mensen die het iets moeilijker hebben supporten. We denken dat de mensen van de GGD dit nu goed kunnen gebruiken." In het lunchpakket zitten de kenmerkende American pancakes, fruit, stroop en een fruitsapje.

De pakketten werden met open armen ontvangen. "Ze hoeven dit niet te doen dus het is heel attent van ze. En wij genieten er allemaal van" geeft een medewerker aan. "En het is heel lekker." Omdat het vaak zo druk is in de teststraten wordt er niet lang gepauzeerd en is een voorbereide lunch extra welkom.

Moeilijke start in de maatschappij
Finish Your Breakfast is naast een hippe lunchroom ook een sociale onderneming waar jongeren worden opgeleid die een moeilijke start hebben gehad in de maatschappij. Deze jongeren werkten vandaag samen om de pannenkoekjes te bakken, alles in te pakken en uit te delen aan de werknemers van de teststraat.

Volgens Mak was dit bedoeld als eenmalige actie maar zijn de reacties zo goed dat ze overwegen om volgend weekend hetzelfde voor het Flevoziekenhuis te doen. Ook andere ondernemers zijn enthousiast en willen bijdragen. Daarnaast hebben zich al vrijwilligers gemeld. Mak: "Iedereen heeft zoiets van: laten we dit met zijn allen doen. We staan voor Almere en het is fijn als je je steentje kan bijdragen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel