'Genoeg klanten voor eerste boerderijwinkel Odin'

ALMERE • Zo 18 oktober 2020 | 20:30 • Zondag 18 oktober 2020 | 20:30

In Almere Oosterwold zit op het erf van de biodynamische boerderij Vliervelden sinds kort een biologische boerderijwinkel van voedselcoöperatie Odin. Klanten weten de winkel al te vinden. Directeur Merle Koomans van Odin is tevreden. "We wisten natuurlijk niet wat we konden verwachten en begonnen met nul klanten. Het is gelukkig al best wel druk geweest."

De boerderijwinkel verkoopt biologische producten. In de eerste drie weken zijn er via de nieuwe winkel in Almere 126 mensen lid geworden van Odin. De voedselcoöperatie heeft nu 24 winkels en bijna 11.000 leden. Die kunnen tot 20 procent korting krijgen, maar ook niet-leden mogen er winkelen.

Lokale producten
De Almeerse winkel is de eerste boerderijwinkel van Odin. Boerin Tineke van den Berg is blij dat deze op haar erf gerealiseerd is. Er liggen producten van de boerderij zelf in de schappen, zoals vlees van de koeien en conserven van rode kool, zuurkool en worteltjes. Daarnaast zijn er andere lokale producten in de winkel te vinden zoals sappen, wijn en bier. Het is de bedoeling om het aandeel lokale artikelen geleidelijk te laten groeien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel